Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eric Borias ‘Binnen de Poorten 1940-1945’

4 mei 20:30 - 22:00

Binnen de Poorten vertelt het verhaal van Jules Schelvis, die op 1 juni 1943 samen met zijn vrouw Rachel en haar familie vanuit Westerbork naar Sobibor wordt gedeporteerd. Op een klein groepje mannen na, onder wie Schelvis, wordt iedereen direct na aankomst vergast. Gedurende twee jaar zwerft Schelvis van kamp naar kamp. De bevrijding volgt op 8 april 1945 in Zuid-Duitsland.
Het stuk is een mengvorm van spel en vertelling. Jiddische muziek speelt een belangrijke rol; de muziek versterkt het spelen en verwoordt soms wat niet te verwoorden is. Eric Borrias is sinds 1990 verhalenverteller. Zijn integere spel in Binnen de Poorten oogstte veel lof. In 2007 ontving Borrias de Rachel Borzykowskipenning uit handen van Jules Schelvis.
Spel: Eric Borrias; tekst en regie: Gerard Evers; muziek: Cees Swenne.
De voorstelling vindt plaats na de jaarlijkse dodenherdenking aan het Verploegh Chasséplein.

Kosten: een vrije gift na afloop
Wanneer: vrijdag 4 mei, 21.00 uur

Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. www.theaternadedam.nl  

 

 

 

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
20:30 - 22:00
Evenement Categorie: